Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Product manufacturing of yacon at teaching laboratory practice

Elaboración de productos de yacón en el laboratorio. Práctica pedagógica




Section
Artículo

How to Cite
Product manufacturing of yacon at teaching laboratory practice (Ángela P. García, A. D. Agudelo, A. A. Marín, & M. F. S. Monroy González , Trans.). (2019). Letras ConCiencia TecnoLógica, 14, 33-41. https://doi.org/10.55411/26652544.146

Dimensions
PlumX
license

Atribución - No Comercial – Compartir igual (by-nc-sa): permite a los usuarios distribuir, remezclar, retocar, y crear a partir de la obra original de modo no comercial, siempre y cuando se dé reconocimiento al autor y se licencien o circulen sus nuevas creaciones u obras derivadas bajo las mismas condiciones de esta licencia.


Many aspects are involved when processing a product, for instance, “yacón”. This product is a good example of how a product can be transformed for purposes of marketing and at the same time to know about its benefits for consumers. Yacon production is rising and it is encouraging people to find new forms of consumption, it is important to keep in mind that products like this are not regularly accepted in the common market. There are enough reasons to invest efforts into projects related to this raw material which clearly offers a variety of ways of consumption to people because of its low cost and constant supply, especially at harvest time because it offers clear alternatives when thinking about creating a company.


Article visits 297 | PDF visits 1598


Downloads

Download data is not yet available.

Club de Repostería. (7 de 6 de 2014). www.clubereposteria.com. Obtenido de http://clubdereposteria.com/es-gelatina-sin-sabor/
Gutiérrez Vargas Laura, V. J. (2011). Evaluación del uso de recubrimientos lipídicos, poliméricos y refrigeración para prolongar la vida útil del yacón. Bogotá, Colombia: Universidad de La Salle.
http://www.quimicaweb.net/ciencia/paginas/ laboratorio/material.html. (s. f.).
Industria Química Básica. (6 de 5 de 2014). www.iqb.es. Obtenido de http://www.iqb.es/cbasi- cas/farma/farma04/a017.htm
Manrique, I. (1993). Jarabe de yacón, principios y procesamiento. Lima: Centro Internacional de la Papa (CIP).
Polanco, M. F. (2011). Caracterización morfológica y molecular de materiales de yacón colectados en la ecorregion Eje Cafetero de Colombia. Palmira, Colombia: Universidad Nacional de Colombia.